Nieuwsbrief

De Knitted Knockers kent zijn oorsprong uit Amerika. Oprichtster Barbara Demorest onderging zelf een operatie maar zag op tegen het dragen van een silicone borst. Niet alle vrouwen willen of kunnen na een borstbesparende of -verwijderende operatie een borstreconstructie of -implantatie. De gebreide prothesen vormen een goedkope en draagbare oplossing voor deze tussenfase. Silicone prothesen zijn zwaar en warm, waardoor de tere huid gaat zweten en irriteren. De gebreide prothesen kunnen dan een oplossing bieden, want die zijn licht, zacht en gemaakt van katoen waardoor ze vocht opnemen. Demorest startte een stichting om de patronen, instructievideo's en informatie te verspreiden en met succes: inmiddels zijn er honderden groepen vrouwen die gezamenlijk prothesen breien.

Bloemendalwol is aanmeldpunt voor Knitted Knockers in de regio Eindhoven. José Hertogs leidt deze regio. Via deze link kunt u bij haar protheses aanvragen.

Deelnemers aan de brei & haak club breien en haken de benodigde protheses in de gewenste maten.  Als u daarin ook uw steentje wilt bijdragen dan bent u van harte welkom om mee te doen.

Sponsor van het garen Cotone dat we gebruiken is het bekende garenmerk LANA GROSSA. Voor deze sponsoring zijn wij het bedrijf zeer erkentelijk.