Nieuwsbrief

DROPS Lace

Nieuw product

Samenstelling: 70% alpaca, 30% zijde
Garengroep: A (23 - 26 steken)

Gewicht/lengte: 100 gram = ca. 800 meter 

een aantal kleuren leveren wij in 50 grams bollen. u ontvangt 2 bollen ipv 1 streng
Aanbevolen breinaald: 3 mm
Stekenverhouding:
10 x 10 cm = 28 steken x 34 naalden

Handwas, max 30°C / In vorm brengen (opspannen) en plat laten drogen / Geschikt om te vilten

Vind patronen voor DROPS Lace

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

5,95 € incl. btw

-50%

11,90 € incl. btw

Datasheet

Samenstelling 70% Alpaca, 30% Zijde
Lengte per 50 gram 400 meter
Naalddikte 3 mm
Garengroep A
10 x 10 cm 28 steken x 34 naalden
Gewicht 100 gram

Meer informatie

DROPS Lace is een exclusief mengsel van 70% baby alpaca en 30% moerbeizijde, gesponnen tot een 2-draads garen met een ruime looplengte van ca. 800 meter per streng. Eén streng is dus genoeg voor een compleet kantproject.

De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

DROPS Lace is kantgaren op zijn best: delicaat, fijn en superzacht. Dit maakt het garen uiterst geschikt voor lichte omslagdoeken en sjaals met bijzondere en uitgebreide ajourpatronen. De aangegeven stekenverhouding is zeer klein, maar de meeste kantpatronen geven een dikkere brei- of haaknld aan om het kantpatroon duidelijker uit te laten komen. De stekenverhouding voor het ajourpatroon is afhankelijk van welk resultaat je wenst en de gebruikte naalden kunnen variëren.

DROPS Lace bevat een aantal mix-kleuren. Dit betekent dat het garen wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Dit creëert een gemêleerd (mix) effect.

NB: Wij zijn op dit moment druk bezig met het aanpassen van DROPS Lace naar 50 gr bollen, en enkele kleuren zijn nu al in de nieuwe maat in de DROPS winkels! Het is dus mogelijk dat u in deze overgangsperiode een combinatie ontvangt van 50 gr bollen en 100 gr strengen.

Geproduceerd in Peru.