Nieuwsbrief

DROPS Merino Extra Fine

Nieuw product

Bijna uitverkocht!! Alternatief: Lana Grossa Cool Wool Big

Samenstelling: 100% wol
Garengroep: B (20 - 22 steken)

Gewicht/lengte: 50 gram = ca. 105 meter
Aanbevolen breinaald: 3,5 - 4 mm
Stekenverhouding:
10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden


Fijne was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

Vind patronen voor DROPS Merino Extra Fine

Meer details

1,85 € incl. btw

-50%

3,70 € incl. btw

Datasheet

Samenstelling 100% Wol
Lengte per 50 gram 105 meter
Naalddikte 3,5 - 4 mm
Garengroep B
10 x 10 cm 21 steken x 28 naalden
Gewicht 50 gram

Meer informatie

DROPS Merino Extra Fine wordt gesponnen van 100% merinoswol (19,5 micron)van vrijlopende dieren uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. De bijzondere samenstelling van DROPS Merino Extra Fine, gesponnen van meerdere dunne draden, geeft de draden extra elasticiteit. Het is van groot belang dat de stekenverhouding klopt bij het breien met dit garen; als de stekenverhouding niet klopt en vooral als het garen te los wordt gebreid, kan het uit gaan rekken of uit model raken.

DROPS Merino Extra Fine is gesponnen van de fijnste en zachtste merinoswol. De perfect gesponnen draad zorgt dat steken duidelijk uitkomen en u krijgt een licht en gelijkmatig breiwerk. Modellen gemaakt van dit garen zijn zeer aangenaam en zien er prachtig uit. DROPS Merino Extra Fine voelt zacht aan en is daarom zeer geschikt voor baby- en kindermodellen.

DROPS Merino Extra Fine is ideaal voor structuurpatronen zoals bijvoorbeeld kabels en gerstekorrelsteken. Brei liever een beetje te strak dan te los. Het garen is Superwash behandeld, dus het mag in de wasmachine en is daardoor gemakkelijk in onderhoud.

DROPS Merino Extra Fine bevat een aantal mixkleuren. Deze worden gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Dit creëert een gemêleerd (mix) effect.

Geproduceerd in de EU. Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificatie.