Nieuwsbrief

Babs

Babs

Babs is een variant op Babette, geschikt voor naald 10 mm: korter qua model maar uiteraard ook in een andere lengte aan te passen en voorzien van een spannende afwerking die dit model een flatteus uiterlijk geeft.

Meer details

6,68 € incl. btw

Meer informatie

Gemaakt met Drops Cloud en Drops Brushed Alpaca Silk.

Dit vest is een top-down model: dat wil zeggen dat we bij de hals beginnen!!

Door middel van meerderingen vormen we voorpanden, achterpand en mouwen. Ter hoogte van de oksels zetten we de steken voor mouwen apart waarna we het lijf eerst afwerken naar beneden.

Daarna nemen we de steken van de mouwen op en breien deze tot de gewenste lengte. Het voordeel is dat je tijdens het breien kunt passen en zo nodig de maat aan kunt passen aan jouw lichaam en/of wensen.

Onze top-down patronen zijn volgens een uniek concept opgebouwd d.m.v. een visuele constructie die ook voor beginnende (top-down) breisters makkelijk te lezen is. Deze visuele methode is zeer duidelijk en ideaal voor een beginnende Top-Down breister maar werkt ook zeer prettig voor een ervaren breister die moeite heeft met het lezen van patronen.

Wij adviseren om rondbreinaalden te gebruiken maar mocht je toch de voorkeur geven aan rechte naalden dan kun je deze gebruiken. Al zal het voor de maten XL en XXL wel “proppen” worden in de laatste naalden voor de splitsing mouwen/lijf om alle steken op je naald te laten passen. De mouwen worden naadloos gebreid op rondbreinaalden of op sokkennaalden maar ook hier kun je afwijken door deze op rechte naalden te breien en later met een naad te sluiten.

Downloaden